Prajitura cu mandarine

825 calorii/portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 12 mandarine, curatate de coaja
  • 250 g zahar tos
  • 4 oua, separate
  • 350 g unt
  • 175 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g migdale, taiate felii subtiri
  • 250 ml frisca sau 1 tub spray cu frisca

Mod de preparare:

1 – Fierbeti mandarinele la foc mic, impreuna cu 75 g zahar si 4 linguri apa, pina se dizolva zaharul. Incalziti la 100°C, apoi scoateti mandarinele.

2 – Bateti 2 galbenusuri si adaugati-le treptat la siropul de mai sus. Bateti compozitia pina se raceste. Frecati 175 g unt, pina se inmoaie. Incorporati apoi in unt compozitia de oua, pentru a obtine o crema. Taiati cubulete 6 mandarine, scotind simburii.

3 – Preincalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grd C. Ungeti si tapetati o tava de copt cu dimensiunile 23×35 cm. Puneti intr-un castron restul de zahar, ouale si albusurile, untul, faina si praful de copt. Frecati pina obtineti un amestec cremos. Adaugati mandarinele taiate, umpleti tava si nivelati. Coaceti 20-25 min, apoi lasati sa se raceasca in tava.

4 – Curatati de pe blat hirtia. Taiati-l pe lung in trei parti si asezati intre acestea crema de unt. Pastrati din crema si intindeti cu ea apoi si pe margini.

5 – Presarati migdalele pe o hirtie cerata, apoi tavaliti prajitura pe toate fetele. Acoperiti prajitura cu 1/3 din frisca, nivelati si acoperiti apoi cu restul si laturile.

6 – Desfaceti in felii mandarinele ramase si scoateti simburii. Asezati feliile deasupra prajiturii.
Puteti pastra la frigider 2 zile.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)