Prajitură cu mac și lămâie

O prăjitură delicioasă, cu mult mac și multă voie bună. Se face rapid. Iată cum:

prajitura-mac

foto Prăjitură cu mac și lămâie Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 45 de minute

INGREDIENTE

5 ouă (la temperatura camerei)

5 linguri de zahăr

3 linguri ulei

3 linguri făină

1 pliculeț praf de copt

Coaja rasă a unei lămâi (cât mai mari)

5 linguri semințe de mac

Pentru ornat: zahăr pudră (opțional)

MOD DE PREPARARE

1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează albușurile spumă cât mai tare. Adaugă 2 linguri de zahăr, puțin câte puțin, mixând încontinuu. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Freacă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, apoi adaugă uleiul și macul. Omogenizează. Adaugă și coaja de lămâie.

3. Adaugă albușurile bătute spumă peste gălbenușuri, amestecând încet cu o lingură. Adaugă praful de copt și făina, incorporându-le puțin câte puțin.

4. Tapetează o tavă rotundă de prăjitură (poate fi și o formă de chec) cu hârtie de copt și toarnă aluatul. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

5. Când servești prăjitura, o poți pudra cu zahăr.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar