Prăjitură cu griș și fructe

Grișul cu lapte place multora dintre noi, iar când este folosit în combinații de deserturi, este de-a dreptul incredibil.

prajitura-gris-fructe

* 6 porții * timp de preparare 1 h 40 min + timp de așteptare

INGREDIENTE

Pentru blatul cu cacao:

150 g faina

150 g zahar

5 oua

20 g cacao

1/2 plic praf de copt

Pentru grisul cu lapte:

400 ml lapte

6-7 linguri gris

un plic zahar vanilinat

Pentru servit:

fructe dupa gust

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru blatul de cacao, galbenusurile se freaca bine cu zaharul adaugat puțin câte puțin.
  1. Când amestecul devine fluid, se pun faina si cacaua, apoi praful de copt. Se bat albusurile spuma si se adauga și ele. Se unge tava mare a aragazului cu unt si se toarna aluatul care se coace 30 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca în totalitate.
  1. Pentru stratul de gris, se pun la fiert laptele cu zaharul vanilinat si, când fierbe, se adauga în ploaie grisul si se amesteca bine cu un tel. Se retrage de pe foc si se lasa puțin sa se racoreasca.
  1. Peste blatul de cacao complet racit se pune grisul calduț, se întinde cu o spatula trecuta prin apa si se lasa de pe o zi pe alta. Se aduce la masa cu fructe deasupra.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar