Prajitura cu fructe de padure II

6 portii
Gata in 15 minute + timp pentru racit
273 calorii per portie
1 g grasimi, 0 g saturate
Cost ingrediente: circa 17 lei

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 kg amestec de fructe de padure: mure, zmeura, fragi, afine etc.
  • 200 g zahar tos
  • 10 felii paine alba (toast), uscate, curatate de coaja

Mod de preparare:

1 Pune fructele rosii si pe cele negre separat, in cate un vas mic, pe foc, si adauga 75 ml apa si cate jumatate din cantitatea de zahar. Incalzeste usor timp de 3-4 minute, pana cand zaharul se dizolva si fructele se inmoaie. Strecoara continutul fiecarui vas prin sita si amesteca zeama obtinuta.

2 Inmoaie painea in zeama si tapeteaza un bol de 1 litru, avand grija sa pastrezi suficienta paine pentru a acoperi bolul. Asaza fructele, cat sunt calde, in straturi alternative, rosii si negre, si acopera cu painea ramasa.

3 Pune deasupra bolului o farfurie mica, iar deasupra ei – o greutate de circa 0,5 kg, ca sa presezi prajitura (asaza bolul intr-un alt vas, pentru ca zeama sa nu se scurga pe dinafara). Da la rece peste noapte. Inainte de a servi, rastoarna prajitura pe un platou si serveste cu frisca batuta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)