Prajitura cu ciocolata si cirese din compot

8 portii
436 calorii, 24 g grasimi per portie
Timp de pregatire: 10 min., plus timp de racire

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 75 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri alcool de cirese
  • ciresele, fara samburi, dintr-o conserva
  • 50 g fistic, tocat
  • 100 g biscuiti sfaramati

Mod de preparare:

Intr-un vas la bain-marie, pune frisca lichida si adauga ciocolata amaruie, rupta bucati. Lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste. Adauga alcoolul de cirese sau vinars si amesteca bine cu telul pana cand obtii o crema omogena.
Incorporeaza ciresele, fara samburi, dintr-o conserva de 400 g, apoi fisticul, tocat, si biscuitii sfaramati. Toarna amestecul intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar si da la rece timp de 2-3 ore sau peste noapte. Rastoarna prajitura pe un platou, scoate filmul si pudreaza cu cacao. Taie felii si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)