Prajitura cu branza de vaci si piersici

Timp de preparare: 35 min. (plus 1 ora timp de racire)
Timp de copt: 50- 60 min.

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • 700 g piersici/nectarine, taiate felii
  • 125 g zahar tos
  • 100 g gem de caise, incalzit si trecut prin sita
  • 100 g biscuiti digestivi, sfaramati
  • 25 g migdale, macinate
  • 500 g branza de vaci, proaspata
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua mari, separate
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • 2 lamai, sucul si coaja rasa

Mod de preparare:

1 – Ungeti si tapetati cu hartie baza si marginile unei forme de copt (cu diametrul de 20 cm). Topiti untul si adaugati biscuitii si migdalele; amestecati bine si presati amestecul intr-un strat, pe baza formei.

2 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd C. Frecati branza de vaci, trecuta prin sita, cu galbenusurile, sucul si coaja rasa de lamaie, smantana si amidonul, pana ce amestecul devine cremos.
Bateti albusurile pana devin spuma. Incorporati treptat zaharul si continuati sa bateti albusurile pana ce spuma este tare si lucioasa. Amestecati cele doua compozitii si turnati amestecul in forma, peste stratul de biscuiti. Neteziti suprafata cu dosul unei linguri.

3 – Dati la cuptor timp de 50-60 minute. Lasati sa se raceasca in forma si dati la frigider timp de 1 ora. Scoateti prajitura din forma si deasupra aranjati fructele. Incalziti gemul si turna-ti-l peste prajitura.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri