Prajitură cu branză de vaci şi fructe exotice

ca

Ingrediente pentru 8 portii! Timp de preparare: 20 minute, plus timp de racire.
522 calorii, 49 g grasimi per portie

Ingrediente:

pentru baza

  • 70 g unt
  • 125 g biscuiti digestivi

pentru umplutura

  • 200 g fructe exotice (de exemplu, 6 fructul-pasiunii), taiate in doua+pentru servit
  • 3 linguri zahar pudra
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare:

1 – Topiti untul intr-un vas mic si adaugati biscuitii, sfaramati complet cu ajutorul unui sucitor. Presati amestecul intr-un strat uniform, pe fundul unei forme rotunde (diametru de 20 cm) si cu marginea detasabila.

2 – Scobiti fructele cu lingurita si amestecati-le in mixer impreuna cu sucul si coaja de lamaie timp de cateva secunde (nu mai mult!) – pentru ca semintele sa se separe doar, nu sa se sfarame; altfel, amestecul devine amar. Treceti amestecul prin sita, pentru a indeparta semintele, adaugati zaharul, branza de vaci si frisca.

3 – Bateti cu un tel electric cca 10 secunde. Turnati umplutura in forma si neteziti suprafata. Dati la rece minimum 2 ore si serviti prajitura taiata segmente, cu bucati de fructe alaturi.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)