Prajitură cu branză de vaci şi fructe exotice

ca

Ingrediente pentru 8 portii! Timp de preparare: 20 minute, plus timp de racire.
522 calorii, 49 g grasimi per portie

Ingrediente:

pentru baza

  • 70 g unt
  • 125 g biscuiti digestivi

pentru umplutura

  • 200 g fructe exotice (de exemplu, 6 fructul-pasiunii), taiate in doua+pentru servit
  • 3 linguri zahar pudra
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare:

1 – Topiti untul intr-un vas mic si adaugati biscuitii, sfaramati complet cu ajutorul unui sucitor. Presati amestecul intr-un strat uniform, pe fundul unei forme rotunde (diametru de 20 cm) si cu marginea detasabila.

2 – Scobiti fructele cu lingurita si amestecati-le in mixer impreuna cu sucul si coaja de lamaie timp de cateva secunde (nu mai mult!) – pentru ca semintele sa se separe doar, nu sa se sfarame; altfel, amestecul devine amar. Treceti amestecul prin sita, pentru a indeparta semintele, adaugati zaharul, branza de vaci si frisca.

3 – Bateti cu un tel electric cca 10 secunde. Turnati umplutura in forma si neteziti suprafata. Dati la rece minimum 2 ore si serviti prajitura taiata segmente, cu bucati de fructe alaturi.

Pofta buna!

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)