Prăjitură cremoasă cu ciocolată – ”Chocolate lava cake”

O prăjitură pe care străinii nu degeaba o numesc ”chocolate lava cake” – atunci când îți înfigi furculița sau lingurița prima oară în ea, ciocolata cremoasa începe să curgă ca lava unui vulcan. Și pe deasupra, e nemaipomenit de gustoasă!

prajitura-lava-cake

* 6 porții * timp de preparare: 30 de minute * timp de coacere 14 minute – se consumă caldă

INGREDIENTE

10 pătrățele de ciocolată neagră

5 pătrățele de ciocolată cu lapte

10 linguri de unt

½ ceașcă de făină

1 și ½ cești zahăr

½ linguriță praf de copt

3 ouă

3 gălbenușuri

1 linguriță esență de vanilie

– Mai ai nevoie și de 6 forme de brioșe sau tarte, largi. Dacă le folosești pe cele pentru tarte, marginile trebuie să fie mai înalte.

MOD DE PREPARARE

1. Topește untul cu ciocolata – în bain marie sau la microunde. După ce s-au topit, toarnă lichidul într-un bol în care vei face aluatul.

2. Toarnă peste ciocolata topită în unt făina și zahărul. Amestecă bine, apoi poți adăuga ouăle și gălbenușurile. Adaugă și esența de vanilie. Aluatul trebuie să fie destul de moale.

3. Toarnă aluatul în cele șase forme, în mod egal. Cuptorul trebuie preîncălzit la 200-210 grade. Dă formele la cuptor pentru 14 minute (nu mai mult!). Marginile vor fi coapte, însă interiorul trebuie să rămână moale.

4. Pudreaza-le cu zahăr vanilat și servește-le calde.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri