Prăjitura ”Audrey Hepburn”

Audrey Hepburn a fost o actriță tare frumoasă și, deși nu o arăta, îi plăceau tare mult dulciurile, în special prăjiturile cu ciocolată. În cinstea ei, hai să facem prăjitura ”Audrey Hepburn”!

prajitura-audrey-hepburn

 foto prăjitura Audrey Hepburn via Shutterstock

* 4-6 porții (o tavă medie) * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

100 g unt la temperatura camerei

1 ceașcă zahăr

2 ouă

1 esență de vanilie

3 linguri cacao neîndulcită

5 linguri făină

¼ linguriță praf de copt

Pentru umplutură:

3 ciocolate negre, topite în 2 linguri unt

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă medie de prăjitură, rotundă sau pătrată.

Într-un ibric topește untul, apoi toarnă-l cald într-un castron încăpător. Adaugă ouăle, zahărul și esența de vanilie, amestecând cu telul. După ce s-au omogenizat primele ingrediente poți amesteca și cacaoa, făina și praful de copt. Întinde jumătate din aluat în tava de copt și dă la cuptor pentru 25 de minute.

Repetă și cu restul de aluat în aceeași tavă, dacă nu ai 2 tăvi la fel ca să se coacă în același timp.

Umplutura este foarte simplă: topește ciocolata neagră cu untul în bain marie și lasă doar un pic la răcit.

Servește prăjitura călduță, cu înghețată de vanilie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar