Portocale aromate

Ingrediente:

  • 1 kg portocale
  • 1 l otet de fructe
  • 750 g zahar
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite cuisoare
  • 2 bete de scortisoara

Mod de preparare:

– Spala portocalele si taie fasii in coaja portocalelor. Pune portocalele intr-un vas, toarna apa si pune-le la fiert. Lasa-le sa se opareasca 20-25 minute. Le scoti apoi si le lasi la scurs.
– Ia 1 l de apa fierbinte, adauga otet, zahar, suc de lamaie si mirodeniile. Fierbe acest amestec 10 minute si pune portocalele in acest sirop peste noapte. A doua zi opareste 20 minute portocalele in sirop, ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Infige cuisoare in fiecare portocala si apoi pune-le pe acestea in borcane fierbinti. Fierbe siropul din nou, pana se ingroasa. Toarna siropul in borcane si apoi inchide borcanele.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Conserve