Porc Kung Po in cuib de pasare

Un fel de mancare pe cat de gustos, pe atat de aratos

6 portii
Timp de preparare : 60 min

Ingrediente:

  • 1 kg de ceafa sau file de porc fara os (dupa preferinte)
  • 50 ml sos Worchester
  • 50 ml ulei de susan
  • 30 ml sos chili
  • 50 g pasta tomate
  • 2 cepe uscate, mari
  • 2 ardei grasi (unul rosu, altul galben)
  • 2 lingurite de zahar
  • 500 g castraveti proaspeti
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 100 g arahide
  • 150 g praf de amidon (se poate inlocui cu faina de buna calitate)
  • 1 kg cartofi

Mod de preparare:

Spalati carnea, uscati-o cu un servet de bumbac si taiati apoi cubulete. Rumeniti-o in tigaia unsa cu ulei si amestecati continuu cu o lingura de lemn. Cand carnea este aproape gata, turnati uleiul de susan si mai lasati un minut pe foc, amestecand mereu.

Intr-o alta tigaie, caliti la foc iute ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt, morcovii si ardeii taiati cubulete. Spre sfarsit adaugati castravetii taiati rondele.

De retinut ca legumele trebuie sa fie aproape crude. Amestecati apoi continutul celor doua tigai, adaugati sosurile, pasta de tomate, zaharul si arahidele si asezati in cuiburile de pasare.

Prepararea cuibului de pasare
Taiati cartofii in felii fine, lungi de 4-5 mm.
Amestecati cu amidonul (faina) inmuiat(a) in apa. Impartiti amestecul in 6 portii.
Asezati cate o portie strat subtire in interiorul unei site-strecuratoare cu diametrul de 18-22 cm.
Folosind exteriorul unei alte site de aceeasi dimensiune, presati cartofii din interiorul primei site si, in aceeasi pozitie, scufundati in ulei incins timp de 5 minute.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate chinezesti