Porc cu caise

Bucati suculente de carne de porc servite intr-un sos aromat de citrice.

Timp de preparare: 10 min.
Timp de pregatire: 18 min.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc, fara os
  • 1 lingura de faina cu un praf de sare
  • 50g unt
  • 300ml cidru sau vin alb sec
  • 100g caise foarte coapte
  • 2 linguri gem de lamaie
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare:

1 – Tavaliti cotletele prin faina cu sare. Incingeti untul si rumeniti bine timp de 10 minute, pe ambele parti. Scoateti din tigaie si tineti la cald.

2 – Scurgeti grasimea din tigaie si puneti cidrul sau vinul, aduceti la punctul de fierbere, adaugati caisele si gemul si fierbeti timp de 6-7 minute pana scade la jumatate si se leaga ca un sirop. Adaugati sucul de lamaie si potriviti de sare si piper.

3 – Puneti din nou cotletele In tigaie si Incalziti complet pe ambele parti, astfel Incat fiecare cotlet sa fie glasat In sos. Serviti cu cartofi noi cu verdeata si cu fasole verde, sotata in unt.

Ce bem?

Pentru acest preparat merge bine vinul Chardonnay, un vin alb, demisec, cu arome florale si fructate.

Sfat util:
Puteti obtine o aroma deosebita inlocuind gemul de lamai cu gem de portocale.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc