Platou cu salata niçoise

Gata in: 30 min; Calorii: 383 per portie; Grasimi: 29 g; saturate: 4 g.

Pentru vinegreta:

  • 2 linguri mustar cu boabe intregi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • un varf lingurita zahar
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ceapa verde, tocata

Pentru salata:

  • 300 g cartofi
  • 300 g fasole verde
  • 3 oua
  • 200 g rosii-cireasa, taiate in doua
  • 100 g masline
  • 285 g inima de anghinare in ulei, scursa de lichid
  • 3 fileuri de ton proaspat, de circa 100 g fiecare
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Pregateste dinainte

  • Pune toate ingredientele pentru vinegreta intr-un borcan cu capac, scutura borcanul de cateva ori si da la frigider.
  • Taie cartofii bucati mici si fierbe-i pana cand se patrund, scurge-i de apa, acopera vasul cu capac si lasa-i deoparte. Cu putin timp inainte ca ei sa fie gata, adauga fasolea si lasa sa fiarba impreuna.
  • Fierbe ouale timp de 8 minute, trece-le imediat sub jet de apa rece si curata-le de coaja.

Cand prietenilor incepe sa li se faca foame…

  • Taie ouale sferturi si asaza-le pe platou, impreuna cu cartofii, fasolea, maslinele, rosiile si inima de anghinare.
  • Unge fileurile de ton cu ulei de masline si presara sare si piper. Incinge un vas neaderent si frige fileurile timp de 2 minute pe fiecare parte. Rupe-le bucati si presara-le in mijlocul platoului de legume. Stropeste totul cu vinegreta pastrata la rece.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume