Plătică de mare la cuptor

512027_R

Acest peşte are o aromă delicată aşa că serveşte-l cu garnituri simple ca să nu-i ”acopere” gustul specific.

8 porţii • Gata în 30 minute • 250 calorii per porţie • 17 g grăsimi

■ 4 bucăţi plătică de circa 450 g fiecare, eviscerata şi curăţată de solzi

■ O mâna de patrunjel proaspăt

■ 2 lămâi, tăiate felii

■ 100 ml vin alb

■ 4 linguri ulei de măsline

 Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Aşază peştele în tava de copt, unul lânga altul şi presară pătrunjelul tocat şi feliile de lămâie. Strecoară câte o felie de lămâie în cavitate.

Toarnă vinul şi uleiul deasupra şi presară sare şi piper. Dă la cuptor 20 minute.

2 Ca să verifici dacă e pătruns, înfige vârful cuţitului în partea cea mai groasă şi vezi dacă a devenit alb şi opac. Serveşte cu sucurile din tavă turnate deasupra.

Pont – În altă variantă foloseşte biban sau chefal şi nu uita să păstrezi căpăţânile, oasele şi şira pentru a prepara concentrat de peşte.

Vezi şi Orez prăjit rapid cu creveţi

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste