Placinte cu legume

Ca sa obtii mai multe portii, mareste proportional cantitatile de ingrediente.

2 portii
Timp de preparare: 1 ora si 15 min.
850 calorii, 50 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 350 g aluat fraged
  • 1 cartof, taiat cuburi
  • 1 ceapa rosie, taiata segmente
  • 1 ardei gras, taiat bucati
  • 1 fir de praz, taiat segmente de 5 cm fiecare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura frunze de salvie, rupte
  • 200 g sos bechamel (sos alb)
  • 75 g cascaval, ras
  • 1/2 lingurita ardei iute, uscat

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4/180sC si asezati tava de copt pe nivelul din mijloc. Taiati aluatul in doua cercuri, pentru a imbraca doua forme cu baza de 10 cm. Dati la rece timp de 35 minute.

2 – Asezati legumele in tava, stropiti-le cu ulei si presarati sare si piper. Dati la cuptor timp de 30 minute. In ultimele 10 minute adaugati frunzele de salvie.

3 – Mariti flacara cuptorului la semnul 6/200 grdC. Puneti legumele intr-un bol, turnati sosul bechamel si amestecati bine, incorporand si jumatate din cantitatea de cascaval. Turnati compozitia in forme, presarati deasupra cascavalul ramas si ardeiul iute si dati la cuptor in tava preincalzita, timp de 30 minute, pana cand aluatul se rumeneste.

Sugestie: Preincalzirea tavii de copt si racirea formelor tapetate cu aluat inlocuiesc coacerea orb, de dinaintea umplerii placintei cu legume. Placintele se pot prepara dinainte si congela necoapte. In momentul servirii, dati-le la cuptor timp de 1 ora, direct din congelator.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne