Plăcinte cu ciuperci

placinte cu ciuperci

4 porții gata în 45 minute, 557 calorii per porție, 32 g grăsimi, 1 64 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării plăcintelor

1 fir de praz, tăiat felii

400 g amestec de ciuperci, tăiate felii

1 lingură ulei

1 lingură făină

½ linguriță tarhon uscat

100 ml vin alb sec

400 ml supă cremă de ciuperci

125 g mazăre

1 lingură muștar cu boabe întregi

400 g foitaj

1 ou, bătut

Cum prepari plăcintele cu ciuperci

1 Încinge cuptorul la semnul 5/210˚C. Prăjește ciupercile și prazul în ulei 5 minute. Adaugă făina, tarhonul și vinul și lasă să se îngroașe.

2 Adaugă supa, mazărea, muștarul și adu la punctul de fierbere. Lasă să se răcească.

3 Întinde aluatul într-o foaie de grosimea unei monede. Decupează 4 discuri de 12 cm – baza și 4 de 10 cm – capacele. Unge cu ou marginile și porționează compoziția. Asamblează și fă o gaură în centru. Unge cu ou și dă la cuptor 15-20 minute până când se rumenesc.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar