Plăcintă de pui și legume

Plăcintele cu carne sunt delicioase și pot ține locul unor gustări delicioase sau, de ce nu, poți înlocui un prânz rapid la birou. Iată cum să le prepari pe cele mai gustoase:

placinta-pui-legume

* 4 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

1 fir de praz, taiat felii subțiri

1 lingura ulei

½ lingurița tarhon uscat

100 ml vin alb

400 ml supa de ciuperci – din conserva

250 g piept de pui fiert, taiat felii

½ broccoli, oparit și desfacut buchețele

100 g porumb dulce – din conserva

1 lingura muștar de Dijon

250 g foitaj

1 ou, batut

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 7/210°C. Prajește prazul 5 min pâna când se înmoaie. Adauga tarhonul și stinge cu vinul, marește flacara și fierbe pâna când sosul scade la jumatate.

2 Adauga supa, carnea de pui, broccoli, porumbul și muștarul, adu la punctul de fierbere și porționeaza în 4 forme mici rezistente la cuptor.

3 Pe suprafața de lucru presarata cu faina, întinde aluatul într-o foaie subțire cât o moneda. Decupeaza 4 cercuri cu 3 cm mai mari decât formele. Unge cu ou buza formelor, acopera cu câte un disc de foitaj, preseaza marginea și unge cu ou pe deasupra.

4 Din aluatul ramas decupeaza ornamente – noi am ales „semilune“ – așaza deasupra și unge cu ou. Decupeaza în mijlocul fiecarui capac câte o gaura pentru ca aburul sa poata ieși în timpul coacerii. Pune formele pe tava de copt și da la cuptor 15-20 min, pâna când foitajul crește și se rumenește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne