Placinta de pui si ardei gras

4 portii
395 calorii, 21 g grasimi per portie
Timp de preparare: 35 min
Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 bucati piept de pui, taiate cuburi
  • 1 ardei gras rosu, taiat cuburi
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 fire de tarhon
  • 200 ml smantana
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri de cimbru, tocat
  • 100 g aluat de foitaj, intins intr-o foaie subtire

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grade C. Intr-un vas larg, aflat pe foc, incinge uleiul si prajeste carnea, amestecand incontinuu timp de 5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Adauga ardeiul si continua sa tii vasul pe foc, continuand sa amesteci alte 2 minute.
2 Adauga vinul si presara frunzele de tarhon. Lasa vasul sa fiarba la foc mic, inabusit, cateva minute. Ia vasul de pe foc, lasa sa se raceasca timp de 5 minute si apoi adauga smantana. Presara sare si piper negru, proaspat macinat.
3 Transfera compozitia intr-un vas termorezistent. Unge marginile cu ou batut si acopera umplutura cu aluatul. Unge-l cu ou si inteapa-l din loc in loc cu un cutit. Da la cuptor timp de 20 de minute, pana cand foitajul creste si se rumeneste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate pe baza de aluaturi si placinte