Placinta de pui si ardei gras

4 portii
395 calorii, 21 g grasimi per portie
Timp de preparare: 35 min
Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 bucati piept de pui, taiate cuburi
  • 1 ardei gras rosu, taiat cuburi
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 fire de tarhon
  • 200 ml smantana
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri de cimbru, tocat
  • 100 g aluat de foitaj, intins intr-o foaie subtire

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grade C. Intr-un vas larg, aflat pe foc, incinge uleiul si prajeste carnea, amestecand incontinuu timp de 5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Adauga ardeiul si continua sa tii vasul pe foc, continuand sa amesteci alte 2 minute.
2 Adauga vinul si presara frunzele de tarhon. Lasa vasul sa fiarba la foc mic, inabusit, cateva minute. Ia vasul de pe foc, lasa sa se raceasca timp de 5 minute si apoi adauga smantana. Presara sare si piper negru, proaspat macinat.
3 Transfera compozitia intr-un vas termorezistent. Unge marginile cu ou batut si acopera umplutura cu aluatul. Unge-l cu ou si inteapa-l din loc in loc cu un cutit. Da la cuptor timp de 20 de minute, pana cand foitajul creste si se rumeneste.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate pe baza de aluaturi si placinte