Plăcintă de pui cu legume

placinta

După cum arată, n-ai zice că este totuşi un preparat cu conţinut scăzut de calorii. Ingrediente pentru 4 porţii • Gata în 35 minute • 534 calorii per porţie • 12,5 g grăsimi

■ 400 ml lapte rece

■ 25 g făină

■ 50 g unt

■ 100 ml vin alb sec

■ 2 linguri muştar de Dijon

■ Câteva crenguţe de tarhon, tocat.

■ 450 g carne de pui fiartă şi tăiată bucăţi mici

400 g porumb din conservă, scurs de lichid

200 g mazare congelată

4 foi de placintă

2 linguri ulei

Mod de preparare:

1 Într-un vas pe foc pune laptele, făina, untul şi încălzeşte treptat, amestecând cu telul.

Fierbe sosul 5 minute, până când se îngroaşă. Micşorează flacăra şi adaugă muştarul şi vinul şi continua să fierbi 5 minute.

2 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Adaugă în sos tarhonul, carnea, porumbul, mazărea şi porţionează compoziţia în boluri mici rezistente la cuptor.

3 Întinde o foaie de plăcintă pe suprafaţă de lucru şi unge-o cu ulei. Mototoleşte-o uşor şi aşaz-o deasupra bolului.

Aşază bolurile pe tavă şi dă la cuptor 25-30 minute, până când foile de deasupra se rumenesc.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare