Plăcintă de pui

Consistentă, fără să fie plină de calorii

placinta de pui

4 porții gata în 35 minute

Ingrediente necesare pentru plăcinta de pui

– 200 ml lapte rece degresat

– 200 ml supă de pui

– 25 g făină

– 50 g unt

– 100 ml vin alb

– 2 linguri muștar de Dijon

– O legătură de tarhon proaspăt, tocat

– 500 g carne de pui fiartă, ruptă bucăți mici

– 400 g porumb dulce, scurs de lichid

– 200 g mazăre congelată

– 4 foi de plăcintă

– 2 linguri ulei

Cum se prepară plăcinta de pui

Într-un vas, pune supa și adaugă făina și untul; adu la punctul de fierbere, amestecând cu telul. Lasă să fiarbă 5 minute până când sosul se îngroașă. Micșorează flacăra și adaugă vinul și muștarul și continuă să fierbi 5 minute.

Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Adaugă în sos tarhonul, carnea de pui, porumbul și mazărea. Porționează în vase individuale rezistente la cuptor.

Întinde fiecare foaie de plăcintă și unge-o cu ulei; mototoloște-o și așaz-o deasupra fiecărui vas. Așază vasele pe tava de copt și dă la cuptor 25-30 minute pâna când se rumenesc.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate pe baza de aluaturi si placinte