Plăcintă de cartofi, fenicul şi ciuperci

placinta

Ingrediente:

  • 75 g unt aromat cu usturoi, topit
  • 300 g amestec de ciuperci
  • 750 g cartofi
  • circa 100 g verdeata asortata
  • 1 bulb de fenicul de circa 300 g, taiat felii
  • circa 150 g amestec de nuci, alune, seminte
  • 300 g telemea sau branza de capra
  • 25 g gogosari murati, taiati cuburi mici

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220°C. Unge o forma rotunda, (de 23 cm) cu baza detasabila, cu unt aromatizat si da la rece pana cand untul se intareste. Repeta procedeul de inca 2 ori.
  2. Intr-un vas, pe foc potrivit, incinge 1 lingura de unt aromatizat si caleste ciupercile. Acopera vasul cu capac si lasa pe foc timp de 3 minute. Apoi mareste flacara, ia capacul si tine pe foc pana cand sucul se absoarbe complet.
  3. Taie cartofii felii groase de 4 mm. Tapeteaza marginea formei cu feliile cele mai mari, suprapunand una peste jumatatea alteia pe masura ce inaintezi. Asaza pe baza jumatate din feliile de cartofi ramase si apoi presara o treime din cantitatea de verdeata si un praf de sare si piper negru, proaspat macinat.
  4. Asaza apoi deasupra jumatate din feliile de fenicul, ciupercile si presara inca o treime din verdeata. Presara 200 g telemea sfaramata si gogosarii. Apoi asaza restul feliilor de cartofi, fenicul, ciupercile, verdeata si amestecul de seminte.
  5. Toarna deasupra untul ramas si acopera placinta cu o foaie de hartie de copt si una de aluminiu, taiate rotund, cat marimea formei. Da la cuptor timp de 1 ora.
  6. Opreste flacara cuptorului si presara restul de telemea sfaramata si da din nou la cuptor timp de 10 minute. Desprinde forma cu atentie si taie placinta felii. Serveste fierbinte.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne