Plăcintă cu vișine

placinta cu visine

12 porții gata în 1 oră și 20 min, 179 calorii, 5 g grăsimi, 29 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării plăcintei

1,4 kg vișine congelate

1 ½ lingură amidon diluat cu 2 linguri apă

½ linguriță esență de vanilie

½ linguriță scorțișoară

Zeama de la ½ lămâie

400 g zahăr tos

50 g unt, topit

2 gălbenușuri

200 g foi de plăcintă

Cum prepari plăcinta cu vișine

1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Într-un vas pune 3 linguri de vișine și zdrobește-le. Adaugă 1 lingură de apă și amidonul diluat și încălzește treptat până când începe să se îngroașe. Adaugă vișinele rămase, esența de vanilie, scorțișoara, zahărul, amestecă bine și încălzește totul complet câteva minute. Toarnă într-un vas adâncit rezistent la cuptor și lasă să se răcorească.

2 Combină untul topit rece cu gălbenușurile. Unge jumătate dintr-o foaie de plăcintă și apoi pliază deasupra cealaltă jumătate. Mototolește și așază deasupra fructelor în vas. Procedează la fel cu restul foilor și unge suprafața cu amestecul rămas. Dă la cuptor 1 oră.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar