Plăcintă cu vișine

placinta de visine

8 porții gata în 1 oră, 395 calorii per porție, 20 g grăsimi, 41 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării plăcintei cu vișine

400 g conservă vișine în compot alcoolizat cu kirsch

4 ouă, separate

135 g zahăr tos

¾ linguriță esență de migdale

¾ linguriță esență de vanilie

2 linguri brandy, whisky sau coniac

125 g unt, topit

110 g făină integrală

500 ml lapte, călduț

25 g fulgi de migdale, rumenite

Cum prepari plăcinta cu vișine

1 Încinge cuptorul la semnul 3/160°C. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă de copt pătrată de 20 cm. Scurge vișinele de lichid și așază-le în tavă.

2 Combină gălbenușurile cu 135 g zahăr și amestecă până când devine palid și cremos; adaugă esențele și alcoolul. Încorporează treptat untul și făina și apoi laptele.

3 Într-un bol bate albușurile  spumă tare. Încorporează și apoi toarnă compoziția în tavă. Dă la cuptor 40-50 min. Combină zeama de compot cu 2 linguri zahăr și fierbe siropul 5 min. Stropește prăjitura, presară migdalele și zahărul pudră.

Sursa foto: Thinkstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar