Plăcintă cu varză

Când a fost ultima oară când te-ai bucurat de o plăcintă de varză ca la carte? Avem o rețetă tare bună pentru tine!

placinta-varza

* 4-6 porții * timp de preparare 1 h 10 minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 ml lapte

100 g unt

6 cani faina

2 lingurițe zahar

un ou

sare

12 g drojdie

Pentru umplutura:

o varza medie

un morcov

o ceapa

2 linguri ulei

sare și piper

Pentru copt: 

un ou

o lingura lapte

MOD DE PREPARARE

  1. În 100 ml lapte cald se dizolva drojdia si zaharul, și se lasa 10 minute.
  1. Untul se topeste, se amesteca ușor cu oul, un praf de sare si apoi se mixeaza totul cu drojdia crescuta si se toarna în faina. Se toarna si restul laptelui, se amesteca, se framânta si se lasa la crescut 40 de minute.
  1. În ulei se caleste ceapa tocata, se adauga morcovul ras si varza taiata fideluța. Se lasa 15 minute pe foc și se potriveste de piper si sare.
  1. Tava se tapeteaza cu hârtie de copt, se împarte aluatul în doua, se asaza una dintre foi în tava, se pune umplutura, se acopera cu a doua foaie, care se unge cu ou batut cu lapte. Se coace 40 de minute.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich