Placinta cu peste

Poti folosi aproape orice fel de peste.

6 portii
Timp de pregatire: 20 min.
Timp de coacere: 40 min.
595 calorii, 36 g grasimi per portie

Ingrediente:

pentru stratul de deasupra (topping)

  • 900 g cartofi, curatati de coaja si taiati cuburi
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

pentru umplutura

  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 telina mica, taiata felii subtiri
  • 25 g faina
  • 125 ml vin alb, sec
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 500 g cod/alt peste cu carnea tare (stiuca, somon), desfacut bucati
  • 400 g creveti/raci/amestec de fructe de mare – optional

Mod de preparare:

1 – Preincalziti gratarul cuptorului la semnul 5/190 grdC si ungeti cu grasime un vas rezistent, cu capacitatea de 2 litri. In cazul in care cuptorul dvs. nu are flacara si pentru gratar, asezati vasul pe nivelul superior.
Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare, pana se inmoaie. Scurgeti-i si zdrobiti-i; adaugati untul si laptele. Potriviti piureul de sare si puneti-l deoparte. Intr-o tigaie, pe foc, topiti untul impreuna cu uleiul si prajiti telina pana se inmoaie (cca 5 minute). Scoateti-o si asezati-o in vasul rezistent.

2 – In aceeasi tigaie, adaugati faina si prajiti-o timp de 2 minute, amestecand continuu. Adaugati vinul, iar cand incepe sa fiarba puneti laptele si fierbeti inca 2 minute. Adaugati smantana si patrunjelul si potriviti de sare si piper. Sosul rezultat trebuie sa fie destul de gros, caci pestele lasa apa.

3 – Asezati pestele si fructele de mare – daca folositi – in vasul rezistent, amestecati cu telina si turnati sosul. Deasupra, puneti piureul intr-un strat uniform, dati vasul la cuptor si lasati timp de 40 minute (pana cand sfaraie si este rumenit).

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate pe baza de aluaturi si placinte