Placinta cu legume

4 portii
Timp de pregatire: 1 ora si 15 min, plus 1 ora pentru ca aluatul sa stea la rece
410 calorii, 33 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 200 g aluat fraged
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 dovlecei mici, taiati felii
  • 150 ml smantana nefermentata
  • 4 linguri lapte dulce
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 30 g cascaval, razuit
  • 8 rosii, tocate si scurse de zeama

Mai ai nevoie de – o forma rotunda (18 cm diametru), cu baza detasabila, adanca de 2 cm; hartie de copt; boabe de mazare sau de fasole.

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200sC. Intinde aluatul intr-o foaie cu diametrul de 20 cm si asaza-l in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Inteapa aluatul din loc in loc.
Da la rece 10 minute. Acopera forma cu hartie de copt si pune boabe de mazare. Da la cuptor 10-12 minute. Inlatura boabele si hartia si da la cuptor alte 3-4 minute. Scoate forma din cuptor si lasa deoparte, sa se raceasca. Micsoreaza flacara cuptorului la semnul 3/170 grade C.

 

2 Incinge jumatate din cantitatea de ulei si caleste ceapa pana cand se inmoaie. Pune-o intr-un bol, ca sa se raceasca. Adauga uleiul ramas si rumeneste dovleceii la foc mic, pana cand se inmoaie.
Lasa sa se raceasca impreuna cu ceapa. Intr-un bol separat amesteca smantana, laptele, mustarul, oul, galbenusul si jumatate din cantitatea de cascaval. Presara sare si piper negru proaspat macinat si adauga aproape toata cantitatea de ceapa, dovlecei si rosii.

3 Toarna compozitia in forma si presara deasupra ingredientele ramase. Presara cascavalul si asaza forma pe o tava de copt. Da la cuptor timp de 35-40 minute. Umplutura trebuie sa fie coagulata, inchegata.
Dupa aceea, scoate forma din cuptor si lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte sa o asezi pe un platou. Serveste cu garnitura de salata verde asortata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate pe baza de aluaturi si placinte