Placinta cu carne de vita

4 portii
760 calorii, 45 g grasimi per portie
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g costita afumata, taiata bucati
  • 600 g carne de vita, fara os ( de la ceafa sau blet), taiata cuburi (aprox. 3 cm}
  • 200 g ceapa de apa, taiata sferturi
  • 2 morcovi, taiati felii groase
  • 200 ml vin rosu
  • 500 ml concentrat de vita
  • 2 linguri de cimbru, tocat
  • 250 g aluat de foitaj ( in magazine se gaseste congelat)
  • 1 ou, batut, pentru uns

Mod de preparare:

 

1 Incingeti uleiul intr-o tigaie din teflon si prajiti costita, timp de 3-4 minute, pana se rumeneste. Scoateti costita si puneti-o deoparte. In aceeasi tigaie, la foc potrivit, prajiti carnea de vita pana se rumeneste. Prajiti bucatile spatiate intre ele ; altfel, carnea isi lasa sucul si nu se mai rumeneste.

2 Scoateti carnea si puneti-o alaturi de costita. In aceeasi tigaie, prajiti ceapa si morcovii, timp de 5 minute (pana incep sa prinda culoare). Adaugati faina si continuati prajirea cca 2 minute, amestecand continuu.
Adaugati vinul, iar in momentul cand incepe sa fiarba, adaugati concentratul de vita, cimbrul si restul ingredientelor puse deoparte.

3 Cand amestecul incepe sa fiarba, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de 30 minute. Preincalziti gratarul cuptorului la semnul 6/200sC; in cazul in care cuptorul nu are flacara si pentru gratar, asezati vasul pe nivelul superior. Potriviti de sare si piper si turnati compozitia intr-un vas rezistent, cu capacitatea de 2 litri. Intindeti aluatul intr-o foaie ceva mai mare decat suprafata vasului si acoperiti bine.
Taiati marginea care iese in afara si folositi fasia recuperata, pentru a face o margine rotunda deasupra. Ungeti cu oul batut si taiati marginea aluatului cu ajutorul unui cutit neascutit; astfel, cele doua straturi de aluat se vor lipi si vor creste. Ungeti cu oul ramas si dati la cuptor timp de 20 minute, pana cand aluatul se rumeneste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate pe baza de aluaturi si placinte