Plăcintă cu brânză și fructe confiate

Nu doar stafidele merg exemplar în plăcinta de brânză, ci și alte fructe confiate cu gust asemănător. Cum s-o prepari:

placinta-branza-fructe-confiate

* 4-6 porții * timp de preparare 1 h 20 de minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

● 250 g faina

● un galbenus

● 1/2 lingurița praf de copt

● 120 g zahar

● 100 g unt

● un praf de sare

● un pliculeț zahar vanilinat

Pentru umplutura:

● 500 g brânza de vaci

● 100 g zahar

● 2 galbenusuri

● 50 g unt

● 200 g fructe confiate (caise, stafide, curmale – ce îți place mai mult)

Pentru servit:

● zahar pudra

MOD DE PREPARARE

1. Pentru aluat, se amesteca faina si praful de copt si se adauga succesiv celelalte ingrediente.

2. Pe masa presarata cu faina, se lucreaza aluatul, se înveleste în folie si se lasa la rece o ora. Apoi, 2/3 din aluat se întinde si se transfera în tava de copt. Se unge cu unt topit.

3. Caisele se taie marunt si se mixeaza cu brânza, galbenușurile si zaharul. Se adauga fructele confiate si se toarna peste foaia de aluat din tava.

4. Se întinde si restul aluatului si se acopera amestecul de brânza, se unge cu unt topit si se da tava la cuptor 40 de minute. Se scoate si se unge cu restul untului topit. Dupa aceea, se presara cu zahar pudra.

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri