Plăcinta ciobanului

placinta ciobanului

4 porții gata în 50 minute, 514 calorii per porție, 29 g grăsimi, 30 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării plăcintei

1 lingura ulei de floarea soarelui

1 ceapă tocată

2 morcovi, tăiați cuburi

500 g carne tocată de vită

250 g ciuperci tăiate felii

1 lingură făină integrală

400 g conservă de roșii în suc

1 cub concentrat de vită

450 g piure de cartofi

Un cub de unt

Cum prepari plăcinta ciobanului

1 Într-un vas larg încinge uleiul și prăjește ceapa și morcovul, 5 min, amestecând frecvent, până când încep să se înmoaie. Adauga carnea și prăjește 5-10 min, amestecând, pâna când se rumenește.

2 Adauga ciupercile și prăjește câteva min. Presară făina și prăjește amestecând 3 min. Stinge cu roșiile și 100 ml apă, adaugă concentratul și fierbe la
foc mic 10 min, amestecând frecvent, pâna când legumele se pătrund complet.

3 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Porționează compoziția în 4 boluri rezistente la cuptor. Pune deasupra piure de cartofi.

4 Trasează cu furculița urme și pune unt. Da la cuptor 20-30 min, sau până când piureul se rumenește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne