Placinta ciobaneasca

pentru 8-10 portii

Ingrediente:

  • 1kg carne de vita tocata
  • 100g unt
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 cepe potrivite
  • 200g mazare fiarta (din conserva)
  • 200ml lapte
  • 2 legaturi patrunjel proaspat, tocat
  • sare, piper, cimbru pentru asezonat
  • busuioc pentru ornat
  • sos picant (facultativ)

Mod de preparare:

1. Curatati si taiati ceapa pestisori. Caliti ceapa in unt timp de 3-5 minute, adaugati morcovii taiati cubulete si caliti inca 5 minute. Adaugati carnea tocata si potriviti de sare, piper si cimbru. Inabusiti compozitia timp de 6-8 minute, si apoi adaugati mazarea, patrunjelul si laptele; tineti pe foc pana ce lichidul scade (circa 3 minute).

2. Daca doriti, condimentati cu sos picant. Puneti compozitia in boluri termorezistente si acoperiti cu un strat de piure de cartofi. Dati la cuptor sa se rumeneasca (aprox. 15 min).

Serviti ornat cu busuioc.

Reteta furnizata de restaurantul White Horse din Bucuresti.
Foto: Radu Grozescu pentru Avantaje

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita