Pizza făcută în casă, cu blat gustos

Poți comanda pizza de la orice restaurant din apropiere, sau poți face una exact așa cum îți place, la tine acasă. Vezi și rețeta pentru blat, e super!

pizza-facuta-casa

* 6-8 porții * timp de pregătire 2 ore * timp de coacere 30 de minute

INGREDIENTE

Pentru blat

1 și ½ cești apă caldă

1 pliculeț de drojdie uscată

3 și ½ cești de făină

2 linguri ulei de măsline

2 lingurițe sare

1 linguriță oregano

Pentru umplutură

În principiu poți adăuga pe pizza ingredientele tale preferate, însă le poți încerca și pe acestea:

3-4 linguri bulion

Mozzarella rasă

Brânză feta

Ciuperci tăiate subțire

Ardei gras tăiat rondele

Cârnăciori feliați

Ceapă tăiată rondele

Șuncă feliată

MOD DE PREPARARE

1. Pentru prepararea blatului toarnă apa caldă într-un bol mai mare și apoi drojdia uscată. Las-o să stea în apa caldă timp de 5 minute, până se dizolvă – fără să amesteci.

2. Adaugă uleiul de măsline, făina, sarea și oregano și amestecă – poți începe cu o lingură de lemn, adăugând făina puțin câte puțin. După ce începe să se întărească aluatul, poți folosi mâinile. După ce termini de incorporat făina, frământă aluatul cu mâinile timp de 10 minute – îl poți frământa în bol sau pe masa curată. Trebuie să frămânți până nu se mai lipește de mâini sau de masă.

3. Lasă aluatul la căldură, până își dublează mărimea. După ce a crescut destul, scoate tava de cuptor și tapeteaz-o cu făină, apoi întinde aluatul pe toată suprafața ei. Întinde-l bine, cât să fie destul de subțire.

4. Unge aluatul cu bulion sau sosul de roșii preferat și apoi adaugă pe deasupra ingredientele alese pentru pizza, lăsând 1 centimetru pe margine liber. Dă tava la cuptor pentru 20-30 de minute. E gata după ce aluatul s-a colorat pe margine – maro-auriu.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar