Pilaf de bulgur cu linte

4 portii
420 calorii/portie
Timp de pregatire: 1 ora
Timp de fierbere: 30 minute

Ingrediente:

  • 225g linte verde
  • 1,2 l concentrat vegetal
  • 225g bulgur (vezi mai jos)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa de apa, taiata felii
  • 225g fasole verde, taiata segmente
  • 1 ardei gras, taiat felii
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite de chimen macinat
  • 150ml iaurt

Mod de preparare:

Ce este bulgurul ? Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul si grisul. Il puteti gasi in magazinele alimentare care comercializeaza si produse cu specific oriental.

1 – Inmuiati lintea in apa timp de 1 ora.

2 – Scurgeti lintea de apa si puneti-o intr-o oala cu 900ml concentrat vegetal (vegeta). Fierbeti neacoperit timp de 20 minute, pana ce lichidul se evapora si lintea se inmoaie.

3 – Intre timp, fierbeti bulgurul in restul de concentrat vegetal, timp de 15 minute, pana cand se absoarbe lichidul.

4 – Incingeti uleiul si caliti ceapa, fasolea verde, ardeiul si usturoiul, timp de 5 minute. Adaugati chimenul si amestecati. Adaugati lintea, bulgurul si potriviti de sare si piper.

5 – Acoperiti si inabusiti timp de 5 minute. Turnati intr-un castron de servit si stropiti cu putin iaurt. Serviti restul de iaurt intr-un bol separat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume