Pilaf cu dovleac prajit

  • A A A
  • E-mail

    4 portii
    Timp de pregatire: 15 min.
    Timp de gatit: 45 min.

    Ingrediente:

    • 1 dovleac mediu
    • 3 + 1/2 cani de concentrat vegetal
    • 1 ceapa
    • 1 cana de orez
    • 1 pahar de vin alb sec
    • 3 linguri parmezan ras
    • 1 legatura patrunjel
    • 2 – 3 linguri de ulei

    Mod de preparare:

    Gustul extrem de placut al dovleacului se simte cel mai bine atunci cand este prajit.

    1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grdC. Curatati de coaja 1 dovleac de marime potrivita, taiati-l pe jumatate si scoateti-i semintele. Taiati-l cuburi mici. Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tava pentru friptura, adaugati dovleacul, potriviti de sare si piper si coaceti 20 de minute.

    Intre timp, puneti la foc 3 + 1/2 cani de concentrat vegetal, apoi micsorati flacara si fierbeti la foc mic. Incingeti 1 lingura ulei (de masline) intr-o tigaie larga si caliti 1 ceapa tocata marunt, timp de 5 minute.

    2 – Adaugati 1 cana de orez si amestecati, pentru ca tot orezul sa fie "dat" prin ulei. Adaugati 2 polonice de concentrat si amestecati, pe foc, pana ce lichidul se absoarbe. Continuati sa adaugati concentrat si sa amestecati circa 15 minute. Adaugati 1 pahar de vin alb sec si amestecati.

    Continuati fierberea cu surplus de concentrat pana cand orezul se inmoaie pe dinafara, dar nu este complet fiert. Incorporati dovleacul impreuna cu 3 linguri de parmezan ras si 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat.

    Potriviti de sare si piper si serviti cu o foaie de salata.

    Pofta buna!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    ARTICOLE SIMILARE

    Comentariile sunt închise.