Pilaf cu cocos și vinete

pilaf cu cocos si vinete

12 porții sau 6 ca fel principal, gata în 40 minute, 209-418 calorii per porție, 8-16 g grăsimi, 29-59 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării pilafului

2 linguri ulei de floarea soarelui

1 ceapă mică, tocată mărunt

2 căței de usturoi, zdrobit

4 căței de usturoi, întregi

Zeamă de lămâie

6 boabe de cardamom, zdrobit

400 g orez basmati

300 ml supă limpede de legume

200 ml lapte de cocos

1 linguriță miere

Un praf coriandru măcinat

400 g vinete, tăiate în 4 pe lungime

20 g caju

20 g fulgi de migdale, rumenite

35 g cocos proaspăt, răzuit

50 g semințe de rodie

O mână de pătrunjel proaspăt, tocat

Cum prepari pilaful cu cocos și vinete

1 Într-un vas pe foc încinge jumătate din cantitatea de ulei și sotează ceapa, usturoiul, cel întreg și zdrobit și cardamomul 4-5 minute. Adaugă orezul și amestecă pentru a se unge uniform. Stinge cu laptele de cocos și supa și adu la punctul de fierbere.

Acoperă vasul cu capac și lasă să fiarbă înăbușit 15 minute, ia vasul de pe foc dar lasă-l acoperit cu capacul.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. combină uleiul rămas cu mierea și coriandrul măcinat și unge vinetele. Dă la cuptor 15 minute până când se pătrund. Adaugă vinetele în orez împreună cu zeama de lămâie și potrivește gustul de sare și piper.

Presară nucile, cocosul, rodia și pătrunjelul și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar