Pilaf cu ciuperci și spanac

pilaf cu spanac si ciuperci

6 porții gata în 30 minute, 260 calorii per porție, 8,5 g grăsimi, 39 g carbohidrați

Cum prepari pilaful cu ciuperci și spanac

3 linguri ulei de floarea-soarelui

1 linguriță semințe de chimen

1 foaie de dafin

Un praf generos de turmeric

2 semințe de cardamom

200 g ciuperci, tăiate

300 g orez basmati, clătit cu apă rece

100 g spanac

25 g fulgi de migdale rumenite

Cum prepari pilaful

1 Într-un vas larg încinge uleiul și rumenește chimenul 1 minut. Adaugă foaia de dafin, turmeric, cardamom și ciupercile și prăjește câteva minute, până când aromele încep să se simtă.

2 Adaugă orezul și un praf generos de sare și amestecă. Adaugă 600 ml apa clocotindă, adu la punctul de fierbere, apoi micșorează flacăra, acoperă parțial vasul cu capac și lasă să fiarbă circa 15 minute, pâna când orezul se pătrunde.

3 În ultimele 5 minute adaugă spanacul. Afânează cu furculița și servește presărat cu fulgii de migdale.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar