Piept de pui si creveti prajiti, cu taietei japonezi si ghimbir murat (yaki soba)

Taieteii japonezi (soba) sunt preparati dintr-un amestec de faina de hrisca si faina de grau si sunt foarte apreciati; reteta originala contine, de obicei, si ghimbir murat.

Timp de gatire: 20 minute; Calorii: 386 per portie; Grasimi: 16 G; grasimi saturate: 3G

Ingrediente:

  • 250 g taietei japonezi sau taietei cu ou
  • 2 linguri sos de soia dietetic
  • un praf de sare
  • o jumatate lingurita zahar tos
  • 1 ceapa, curatata si taiata sferturi
  • 6 fire de ceapa verde, taiate segmente de 2,5 cm
  • o mana de fasole verde, fiarta
  • circa 25 creveti mici, fierti
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 bucati piept de pui, taiate fasii
  • 2 ardei grasi rosii, taiati cuburi
  • 3 oua, batute
  • 2 linguri seminte de susan, rumenite

Mod de preparare:

1 Intr-un vas mare plin cu apa clocotinda fierbe taieteii, conform instructiunilor inscrise pe ambalaj. Scurge apoi de apa si trece-i sub jet de apa rece. Intr-un bol pune sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa si amesteca. Adauga taieteii fierti, ceapa verde, fasolea si crevetii.
2 Incinge intr-o tigaie adancita (wok) la foc potrivit pana cand fumega si apoi adauga uleiul. Prajeste carnea si ardeiul, amestecand incontinuu (metoda stir-fry) timp de 2 minute. Apoi adauga taieteii si tine pe foc inca 3 minute, pana cand se incalzesc complet. Adauga ouale, amesteca si tine pe foc pana cand se coaguleaza. Serveste presarat cu seminte de susan rumenite.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil asiatic