Piept de pui si creveti prajiti, cu taietei japonezi si ghimbir murat (yaki soba)

Taieteii japonezi (soba) sunt preparati dintr-un amestec de faina de hrisca si faina de grau si sunt foarte apreciati; reteta originala contine, de obicei, si ghimbir murat.

Timp de gatire: 20 minute; Calorii: 386 per portie; Grasimi: 16 G; grasimi saturate: 3G

Ingrediente:

  • 250 g taietei japonezi sau taietei cu ou
  • 2 linguri sos de soia dietetic
  • un praf de sare
  • o jumatate lingurita zahar tos
  • 1 ceapa, curatata si taiata sferturi
  • 6 fire de ceapa verde, taiate segmente de 2,5 cm
  • o mana de fasole verde, fiarta
  • circa 25 creveti mici, fierti
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 bucati piept de pui, taiate fasii
  • 2 ardei grasi rosii, taiati cuburi
  • 3 oua, batute
  • 2 linguri seminte de susan, rumenite

Mod de preparare:

1 Intr-un vas mare plin cu apa clocotinda fierbe taieteii, conform instructiunilor inscrise pe ambalaj. Scurge apoi de apa si trece-i sub jet de apa rece. Intr-un bol pune sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa si amesteca. Adauga taieteii fierti, ceapa verde, fasolea si crevetii.
2 Incinge intr-o tigaie adancita (wok) la foc potrivit pana cand fumega si apoi adauga uleiul. Prajeste carnea si ardeiul, amestecand incontinuu (metoda stir-fry) timp de 2 minute. Apoi adauga taieteii si tine pe foc inca 3 minute, pana cand se incalzesc complet. Adauga ouale, amesteca si tine pe foc pana cand se coaguleaza. Serveste presarat cu seminte de susan rumenite.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil asiatic