Piept de pui marinat cu salata de castraveti

Aceasta marinata exotica are un gust la fel de bun si atunci cand o prepari din carne de porc; si castravetii pot fi inlocuiti cu orice alta salata verde.
4 portii
Timp de gatit: 25 min
255 calorii, 9 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 lingura ghimbir, razuit (sau pudra)
  • 2 catei de usturoi, taiati felii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura visinata
  • 4 bucati piept de pui

Pentru salata:

  • 1 castravete taiat in doua, pe lungime, fara seminte si taiat felii
  • 1 ardei iute, taiat felii, fara seminte
  • 3 linguri otet
  • 1/2 lingurita zahar tos

Mod de preparare:

1 Pentru marinata, amesteca ghimbirul si usturoiul intr-un bol. Adauga sosul de soia, visinata si mierea. Cresteaza pielitele si pieptul de pui si adauga-l in marinata. Amesteca bine, acopera vasul cu un capac si lasa sa stea la marinat minimum 30 minute sau in frigider, peste noapte.
2 Pentru salata, amesteca toate ingredientele si presara sare. Lasa minimum 10 minute inainte de a servi.
3 Intre timp, incinge uleiul intr-un vas si prajeste pieptul de pui, la inceput cu pielita in jos, la foc mic, timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana cand se patrunde complet. Serveste cu salata de castravete si cu garnitura de orez fiert la aburi.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare