Piept de pui marinat, cu cocos

Marinata exotica face din banalul piept de pui un deliciu.

Timp de gatit: 30 min; 430 calorii, 16 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 50 g fulgi de cocos
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura pasta de curry
  • 1 ardei iute mic, taiat felii
  • 1 lingura ghimbir, razuit
  • 1 lamaie – coaja rasa si 1 lingurita de zeama
  • 150 g orez cu bobul lung
  • 1 dovlecel, taiat cuburi mici
  • 100 g mazare, din conserva

Mod de preparare:

1 Cresteaza pieptul de pui printr-o taietura adanca de 1cm, in patru locuri. Asaza carnea intr-un vas din portelan sau alt material nemetalic.
2 Amesteca fulgii de cocos cu smantana si 3 linguri de apa fierbinte, pentru a obtine o pasta. Adauga pasta de curry, ardeiul iute, ghimbirul si jumatate din cantitatea de patrunjel. Toarna marinata peste carne si lasa vasul deoparte timp de 10 minute. Tapeteaza gratarul din tuci cu folie de aluminiu si da carnea la grill circa 6-8 minute pe fiecare parte.
3 Fierbe orezul in apa clocotinda, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu 2 minute inainte de a fi gata, adauga dovlecelul si mazarea. Scurge de apa si amesteca cu patrunjelul ramas. Asaza orezul cu legumele intr-un bol si pune deasupra pieptul fript.

 

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare