Piept de pui la gratar cu maioneza dietetica

Carnea marinata se imbiba cu aromele condimentelor si devine frageda si suculenta, incat se "topeste" in gura – pe langa asta, este si dietetica.

E gata in: 25 minute + 30 minute la marinat; calorii: 270 per portie; grasimi: 7 g; grasimi saturate: 1,5 g

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 crengute de cimbru, tocat
  • 6 bucati piept de pui, fiecare taiata in 3-4 fasii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • felii de lamaie si maioneza dietetica, pentru servit

Mod de preparare:

1 Intr-un vas putin adanc, din sticla sau portelan, amesteca zeama de lamaie, usturoiul si jumatate din cantitatea de cimbru. Asaza bucatile de carne in vas, cu pielita in sus, si lasa sa stea la marinat, pentru a se imbiba cu aromele; pielita trebuie sa ramana uscata. Acopera vasul cu folie si da la rece timp de 30 de minute sau lasa peste noapte.

2 Scoate bucatile de carne din marinata, trece-le prin ulei si presara-le cu sare. Infige carnea pe scobitori si asaza-le cu pielita in sus, intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu. Presara sare, chilli si cimbrul ramas si da la grillul cuptorului 10-12 minute, pana cand se rumenesc si se patrund. Serveste cu felii de lamaie si maioneza dietetica.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare