Piept de pui cu sos de curry si garnitura de orez fiert

Daca nu ai in camara un borcan de sos cu curry, atunci prepara-l chiar tu: amesteca intr-un bol mic cateva condimente macinate pe care le adaugi in sos – e mult mai dietetic decat cel cumparat.

E gata in: 35 minute; calorii: 190 per portie; grasimi: 4 g; grasimi nesaturate: 2 g

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite si taiate cuburi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 cm ghimbir proaspat, curatat de coaja
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei floarea-soarelui
  • 1 lingurita boabe de coriandru, macinat
  • cate 1/2 lingurita din fiecare: chimen macinat, boia si turmeric (sofran)
  • 200 g rosii (sau din conserva)
  • 4 linguri iaurt integral
  • orez basmati (sau orez cu bobul lung), fiert la aburi, pentru servit

Mod de preparare:

1 Stropeste carnea cu zeama de lamaie, presara sare si lasa sa stea la marinat. Toaca marunt ceapa, ghimbirul si usturoiul – ca sa-ti fie mai usor, foloseste un robot electric. Intr-un vas larg si neaderent, incinge uleiul la foc mic si caleste ceapa, ghimbirul, usturoiul si toate condimentele.

2 Adauga rosiile tocate si 250 ml apa, presara sare si piper si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Adauga carnea si continua sa tii pe foc inca 6-8 minute, din momentul in care da in clocot si pana ce carnea se patrunde complet. Da vasul deoparte si incorporeaza iaurtul. Serveste cu orez basmati, fiert la aburi.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare