Piept de pui cu orez in stil thailandez

Timp de gatit: 30 min., 676 calorii per portie

Ingrediente:

  • 25 g grasimi, 12 g grasimi saturate
  • 4 bucati piept de pui, cu os
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri amestec condimente jamaicane
  • 1 lingura ulei de masline
  • 350 g orez cu bobul lung (basmati)
  • 75 ml lapte de cocos
  • 25 g fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190oC.

Cresteaza carnea, stropeste cu 1 lingura ulei de masline si presara deasupra amestecul de condimente. Da la cuptor timp de 25 de minute.

Intre timp, incinge uleiul ramas si adauga orezul. Amesteca foarte bine si apoi adauga 350 ml apa; acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, timp de 5-10 minute, pana cand lichidul se absoarbe.

Afaneaza orezul cu furculita, adauga laptele de cocos si fulgii, acopera vasul cu capac si lasa sa stea timp de 5-10 minute.

Serveste friptura de pui cu garnitura de orez.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare