Piept de pui cu mustar si tarhon

Sosul este cel care da nota aparte acestui preparat.

Timp de gatit: 50 min., plus timp de marinat; 570 calorii, 35 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 500 g cartofi, curatati de coaja
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia
  • 150 ml vin alb, sec
  • 200 ml smantana dulce, nefermentata

Mod de preparare:

1 Pentru a pregati marinata, amestecati mustarul cu usturoiul. Crestati carnea si un-geti-o cu marinata. Dati la rece minimum 30 de minute.

2 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Presarati carnea cu sare si piper negru, proaspat macinat, puneti-o intr-o tava de friptura si dati la cuptor timp de 40 minute.

3 Taiati cartofii bucati mari si rumeniti-i timp de 35 minute (pana se patrund) intr-o alta tava, in care ati presarat boia in ulei.

4 Amestecati smantana cu vinul si tarhonul si turnati compozitia peste carne, cu 10 minute inainte de a fi gata. Serviti cu garnitura de cartofi rumeniti.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare