Piept de pui cu legume rumenite si paste

Acest preparat are o aroma cu adevarat mediteraneana, datorita otetului balsamic.

Timp de gatit: 30 min; 457 calorii, 16 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 ardei grasi rosii, taiati bucati
  • 2 ardei grasi galbeni, taiati bucati
  • 1 vanata mare, taiata cuburi
  • 2 linguri rozmarin, tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 4 bucati piept de pui
  • 150 g paste "penne"
  • 100 g masline negre, fara samburi, taiate felii

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220sC. Amesteca ardeii, vanata si rozmarinul si asaza-le intr-un vas larg, termorezistent. Presara sare si piper si stropeste cu uleiul. Pune vasul deoparte.
2 Amesteca mierea cu otetul balsamic si usturoiul si unge cu acest amestec pieptul de pui. Pune carnea deasupra legumelor si da la cuptor timp de 20 minute sau pana cand toate ingredientele se patrund.
3 Intre timp, fierbe pastele al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce carnea s-a patruns, scoate vasul din cuptor. Amesteca pastele cu legumele rumenite si maslinele. Serveste stropit cu cateva picaturi de otet balsamic si cu friptura de pui asezata deasupra.

 

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare