Piept de pui aromatizat, la grătar

Marinata acrișoară frăgezește carnea și îi adaugă arome delicioase.

Piept de pui aromatizat

• 4 porții • Gata în 20 min + 30 min pentru marinat • 285 calorii per porție • 13 g grăsimi

INGREDIENTE

■ 4 buc piept de pui

■ 3 linguri ulei de măsline

■ Zeama de la 1 lămâie și coaja răzuită de la 2

■ 3 lingurițe sumac – din magazinele de mirodenii orientale

■ 2 lingurițe chimen măcinat

■ 2 linguri coriandru sau pătrunjel, tocat

■ 1 ceapă roșie, tăiată julien

PENTRU SERVIT

■ 1 lingură pastă de susan- tahini – combinată cu 6 linguri iaurt

■ 1 castravete, tăiat felii

■ Sferturi de lămâie

■ Lipii încălzite pe grătar

MOD DE PREPARARE

1 Aplatizeaza carnea cu ajutorul sucitorului. Așaz-o într-un bol la marinat 30 min cu 2 linguri ulei de masline, coaja de lamâie, jumatate din zeama, condimentele si verdeața.

2 Combina ceapa roșie cu uleiul, zeama de lamâie și sumacul ramas.

3 Încinge gratarul cu carbuni sau pe cel din fonta și frige carnea 4-5 min pe fiecare parte. Servește cu ceapa roșie, pasta de susan și iaurt, castravetele, sferturi de lamâie și lipii.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala