Piept de pui aromatizat, la grătar

Marinata acrișoară frăgezește carnea și îi adaugă arome delicioase.

Piept de pui aromatizat

• 4 porții • Gata în 20 min + 30 min pentru marinat • 285 calorii per porție • 13 g grăsimi

INGREDIENTE

■ 4 buc piept de pui

■ 3 linguri ulei de măsline

■ Zeama de la 1 lămâie și coaja răzuită de la 2

■ 3 lingurițe sumac – din magazinele de mirodenii orientale

■ 2 lingurițe chimen măcinat

■ 2 linguri coriandru sau pătrunjel, tocat

■ 1 ceapă roșie, tăiată julien

PENTRU SERVIT

■ 1 lingură pastă de susan- tahini – combinată cu 6 linguri iaurt

■ 1 castravete, tăiat felii

■ Sferturi de lămâie

■ Lipii încălzite pe grătar

MOD DE PREPARARE

1 Aplatizeaza carnea cu ajutorul sucitorului. Așaz-o într-un bol la marinat 30 min cu 2 linguri ulei de masline, coaja de lamâie, jumatate din zeama, condimentele si verdeața.

2 Combina ceapa roșie cu uleiul, zeama de lamâie și sumacul ramas.

3 Încinge gratarul cu carbuni sau pe cel din fonta și frige carnea 4-5 min pe fiecare parte. Servește cu ceapa roșie, pasta de susan și iaurt, castravetele, sferturi de lamâie și lipii.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala