Piept afumat de rata cu pate de foie gras

pentru 2 portii

Ingrediente:

  • 200g piept de rata afumat, taiat felii subtiri
  • 150g salata creata
  • 200g mere
  • 20g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 30g coacaze rosii
  • 30 ml otet balsamic
  • 200g pate de "foie gras"
  • verdeata pentru ornat

Mod de preparare:

Taiati merele in sferturi si prajiti-le in unt. Adaugati zaharul si sucul de lamaie si caramelizati-le.
Opariti 10g coacaze timp de 1 minut, apoi pasati-le printr-o sita si amestecati cu cateva picaturi de otet balsamic pentru a obtine un sos. Asezonati salata cu sare, piper si otet balsamic.

Aranjati salata pe farfurie, in jur puneti pieptul de rata afumat si sferturile de mere caramelizate; pe frunzele de salata aranjati pateul, caruia i-ati dat o forma de galusca cu ajutorul unei linguri.

Turnati imprejur sosul de coacaze si adaugati restul de coacaze pentru decor.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare