Piept afumat de rata cu pate de foie gras

pentru 2 portii

Ingrediente:

  • 200g piept de rata afumat, taiat felii subtiri
  • 150g salata creata
  • 200g mere
  • 20g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 30g coacaze rosii
  • 30 ml otet balsamic
  • 200g pate de "foie gras"
  • verdeata pentru ornat

Mod de preparare:

Taiati merele in sferturi si prajiti-le in unt. Adaugati zaharul si sucul de lamaie si caramelizati-le.
Opariti 10g coacaze timp de 1 minut, apoi pasati-le printr-o sita si amestecati cu cateva picaturi de otet balsamic pentru a obtine un sos. Asezonati salata cu sare, piper si otet balsamic.

Aranjati salata pe farfurie, in jur puneti pieptul de rata afumat si sferturile de mere caramelizate; pe frunzele de salata aranjati pateul, caruia i-ati dat o forma de galusca cu ajutorul unei linguri.

Turnati imprejur sosul de coacaze si adaugati restul de coacaze pentru decor.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare