Peşte pane

1. Pentru a prepara sosul, amestecă toate ingredientele şi pune sare şi piper.

2. Într-o cană mare combină laptele, 3 linguri apă caldă.

Într-un bol amestecă drojdia, făina, piperul roşu şi adaugă treptat lichidul, amestecând pentru a obţine un aluat omogen.

Acoperă bolul cu prosop şi lasă să crească la loc cald 45 min-1 oră, până când îşi dublează volumul.

3. Încinge uleiul – stratul trebuie să fie de circa 5-6 cm – până când un cub de pâine se rumeneşte în 30 secunde.

Presară peştele cu faina şi apoi înmoaie câteva bucăţi deodată în aluat.

Scurge excesul de aluat şi prajeşte câteva minute, până când se rumenesc.

Scoate bucăţile din vas cu ajutorul spumierei şi aşază-le pe platou încălzit şi tapetat cu hârtie absorbantă; presară sare.

Serveşte imediat cu sosul de înmuiat şi cu sferturi de lămâie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste