Peste la gratar cu sos pesto

Timp de gatit: 15 min., 500 calorii per portie; 37 g grasimi; 7 g nesaturate

Ingrediente:

  • 60 g frunze de coriandru (proaspete), cu radacini, sau frunze de rucola, rupte
  • 2 ardei iuti (chilli) taiati in doua si curatati de seminte
  • 3 linguri de migdale sau nuci de pin rumenite (ori seminte de floarea-soarelui)
  • 4 fileuri de peste- spada de 200 g fiecare (ori alt peste cu care nu se sfarama pe gratar)
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 5 linguri ulei de masline de buna calitate
  • 3 linguri parmezan razuit
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • rosii taiate sferturi
  • 1 ceapa rosie taiata felii, pentru servit

Mod de preparare:

1. Pentru sosul pesto procedeaza astfel: intr-un tocator electric, marunteste coriandrul, usturoiul, chilli si migdalele. Adauga uleiul de masline si amesteca. Adauga parmezanul amestecand si potriveate gustul de sare.
2. Incinge gratarul din fonta, in care ai turnat uleiul de floarea-soarelui. Presara fileurile de peste cu sare si piper negru proaspat macinat si frige-l pe fiecare cate 2 minute pe fiecare parte, pana cand se patrunde. Serveate cu 1 lingura de sos pesto si cu salata de rosii cu ceapa rosie si cartofi pai.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare