Peste la gratar cu legume in sos de stridii

In Japonia pestele nu se serveste intotdeauna crud…

Timp de gatire: 20 minute; Calorii: 371 per portie; Grasimi: 23 g; grasimi saturate: 4 g

Ingrediente:

  • 6 fileuri de somon x 150 g fiecare (poti inlocui cu somn, crap romanesc, cod etc.)
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri ghimbir razuit
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate bucati
  • 1 ardei iute, tocat marunt
  • 3 capatani de pak choi, taiate in doua, pe lungime
  • 2 linguri sos de stridii
  • 1 1/2 linguri sos de soia dietetic
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 150 g fasole verde
  • 1 1/2 linguri vin de orez sau coniac
  • 1 1/2 linguri ulei de susan
  • 1 lingurita amidon
  • orez fiert la aburi, pentru servit

Mod de preparare:

1 Preincalzeste gratarul si rumeneste pestele pe o tava de copt unsa cu ulei, mai intai cu partea cu pielita in jos, timp de 2 minute. Apoi intoarce pestele si continua sa tii pe gratar alte 6 minute.
2 Incinge un vas larg si neaderent (de preferat, wok) pana cand fumega si adauga uleiul. Prajeste usturoiul si ghimbirul timp de 5 secunde. Adauga ceapa, ardeiul iute si pak choi (varza chinezeasca – poti inlocui cu varza alba cruda) si amesteca incontinuu timp de 30 secunde, pana cand legumele se inmoaie la suprafata. Adauga 750 ml apa clocotita, sosul de stridii, sosul de soia, sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba, adauga fasolea si mai lasa pe foc 1 minut. Stropeste cu alcoolul si uleiul de susan.
3 Amesteca amidonul cu 2 linguri de apa rece, pentru a obtine o pasta, si apoi adauga 2 linguri de zeama din vas. Toarna tot amestecul in vas si lasa sa fiarba timp de inca 5 minute, pana cand sosul devine lucios. Serveste pestele cu garnitura de orez fiert la aburi si legume in sos.
Sugestie Ca sa economisesti timp, foloseste orez cu bobul lung prefiert. Fierbe-l in apa clocotita cu sare conform instructiunilor inscrise pe ambalaj. Sosul de stridii, uleiul de susan si alte ingrediente exotice le poti gasi in hipermarketuri, in raioane speciale.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil asiatic