Peste inabusit cu legume

4 portii
Preparare: 10 min
Timp de gatit: 4-5 min.

Ingrediente:

  • 300g legume verzi (spanac, fasole verde, mazare)
  • 4 fileuri de peste (salau, cod) a 200g fiecare
  • coaja de la o lamaie, taiata fasii
  • cate 4 fire de marar si patrunjel verde
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si taiati fasii
  • 4 foi de hartie pergament

Mod de preparare:

1 – Asezati o foaie de hartie pe sita, lasand sa atarne pe margine suficienta hartie pentru a acoperi totul. Asezati un sfert din legume in sita.

2 – Asezati o felie de peste peste legume, presarati putina coaja de lamaie, ardei iute, patrunjel, marar si condimentati cu sare. Impaturiti hartia cat sa acoperiti bine pestele.

Pentru a gati pestele "la aburi" va trebuie o oala speciala (de la Tefal sau Zepter) sau puteti improviza folosind o sita metalica.
Asezati sita peste o oala cu apa clocotita, puneti capacul si gatiti la abur 4-5 min, pana fierbe pestele. Pestele e fiert cand carnea devine mata si tare la atingere.

Serviti cu orez si cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare