Peste inabusit cu legume

4 portii
Preparare: 10 min
Timp de gatit: 4-5 min.

Ingrediente:

  • 300g legume verzi (spanac, fasole verde, mazare)
  • 4 fileuri de peste (salau, cod) a 200g fiecare
  • coaja de la o lamaie, taiata fasii
  • cate 4 fire de marar si patrunjel verde
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si taiati fasii
  • 4 foi de hartie pergament

Mod de preparare:

1 – Asezati o foaie de hartie pe sita, lasand sa atarne pe margine suficienta hartie pentru a acoperi totul. Asezati un sfert din legume in sita.

2 – Asezati o felie de peste peste legume, presarati putina coaja de lamaie, ardei iute, patrunjel, marar si condimentati cu sare. Impaturiti hartia cat sa acoperiti bine pestele.

Pentru a gati pestele "la aburi" va trebuie o oala speciala (de la Tefal sau Zepter) sau puteti improviza folosind o sita metalica.
Asezati sita peste o oala cu apa clocotita, puneti capacul si gatiti la abur 4-5 min, pana fierbe pestele. Pestele e fiert cand carnea devine mata si tare la atingere.

Serviti cu orez si cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare