Peste fript cu sos de unt

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 15-20 min.
320 calorii, 24 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 fileuri de cod
  • 100 g unt
  • 12 frunze de busuioc
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie

Aroma busuiocului si sucul de lamaie dau o nota inedita acestui sos.

Mod de preparare:

  1. Presarati cu sare fileurile de cod. Folositi 25 g din unt pentru a unge un gratar incins; frigeti doua fileuri timp de 3 minute pe fiecare parte si tineti-le la cald. Procedati la fel cu celelalte doua fileuri, folosind inca 25 g unt.
  2. Mariti flacara, adaugati untul ramas si frunzele de busuioc. Cand untul incepe sa se rumeneasca, stingeti-l cu sucul de lamaie, amestecat cu coaja rasa de la o lamaie.
  3. Turnati sosul peste pestele fript si serviti-l cu sote de fasole verde si rosii la gratar.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare